Bowery’s Whitehouse | Miklas Njor

Bowery’s Whitehouse

I New York har jeg de sidste par dage boet på Bowery’s Whitehouse, Bowery 340, på hjørnet af Great Jones Street, New York. Hvis ikke det var fordi, at her er nogenlunde rent, så ville det være det mest lusede hotel jeg nogen sinde har boet på. Værelserne er ikke egentlige værelser, men træbåse med et loft flettet af trælister og minder meget om et hegn. Det er så varmen kan stige ud og man ikke dør af varme/luftmangel/klaustrofobi. Fungerer sikkert fint om sommeren, men her i midten af marts måned på fjerde sal lige under taget, er der lige lovlig mange kuldebroer og jeg fortryder at jeg ikke medbragte mere glasuld, ikke mindst for lydisoleringens skyld. Mit værelse – som er et dobbeltværelse – er 2×2,5 meter og naboen til venstre har en kortbølgeradio. Hans sprogbrug overfor dem han opfanger, afslører, at en venlig henstilling om at dæmpe sig vil falde for skrattende ører.

Men nu lyder det som om at jeg ikke kan lide stedet. Det kan jeg godt og hvem tager til New York for at sidde på hotel. Prisen er 30 dollar pr. nat og her er ok rent og sikkert (portvagt 24/7). Det ligger tæt på Union Square, metroen, The Village, SOHO, NOHO.

One Comment

  Christian

  Jeg havde fornoejelsen af at bo der i 2001, og det var lidt af en oplevelse.

  Du skulle tage at snakke med nogle af de ’sutter’, der bruger stedet som herberg: de kan fortaelle nogle fantastiske historier om bombeflyvninger i Europa, fallerede karrierer som jazzmusikere/skakspillere, den tavse mand der forsvandt i to aar og pludselig dukkede op igen samt andre ting man ikke troede mulige.

  Kan ikke huske den praecise forbindelse, men Paul Auster har skrevet et forord eller noget i den dur til en bog om stedet.

  I gamle dage var the Bowery stedet, hvor folk tog hen for at drikke sig ihjel.

  Nyd det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*