title »

Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop

Lifebelt 076 280 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Som med alting i photoshop, så er der mange måder at opnå samme resultat.

En af de “nyerer” ting med Photoshop er, at man kan arbejde non-destruktivt.

Det betyder, at du ikke skal starte forfra hver gang du vil lave en ændring eller at du behøver et utal af kopier til at ligge og fylde på harddisken, men kan arbejde med layers, som hurtigt kan ændres, slå til og fra og flyttes rundt. Så du behøver kun at have en kopi gemt som .psd eller .tif, med alle oplysninger.

I denne tutorial vil vi også kigge på, layer styles, vector masks, “rund” tekst, custom contour og meget mere.

Det skal lige nævnes at dette er en lavet til photoshop til mac og den engelske udgave. Jeg tror ikke der er de store forskelle på mac og windows, men nu er du advaret og skal måske lige eksperimenter dig frem.

Arbejdstid. ca. ti minutter.

Lifebelt 001 smaller Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Åben et nyt dokument (CMD+N).

Gerne så stort som muligt – sørg for at det er kvadratisk og at baggrunden er transparent. Jeg har valgt et dokument, der er 1200×1200 pixel.

Det næste du gør er at gemme dokumentet som .psd fil.

Lifebelt 003 smaller Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Tryk CMD+R for at vise linealerne i siden, hvis de ikke allerede er der.

Nu klikker du i højre side på linialerne, holder musen inde og trækker den blå streg der på magisk vis dukker op – ind mod midten. I mit tilfælde til halvdelen af 1200, nemlig 600 pixel.

Nu gentager du det samme, men starter for oven. Træk ned til du når 600 pixel vandret.

Og så gør du det samme, så du har streget ved 100 og 1100 og ved 400 og 800 både fra oven og fra venstre.

Lifebelt 005 b 600 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop

DEN HVIDE CIRKEL

TIP! Du kan bladre imellem dine værktøjer ved at holde shift nede samtidig.
Lifebelt 028 ok Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Vælg Circular Marque tool eller tryk ‘m’
Lifebelt 035 ok Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Når du har valgt Circular Marque Tool, så klikke du i midten imens du holder SHIFT+ALT nede samtidig og træk ud mod kanten indtil du når de yderste blå streger.
Lifebelt 036 ok Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Vælg Paint Bucket og forgrundsfarven hvid. Klik inde i cirklen.

Vælg marque tool igen og klik uden for cirklen for at afmarkere.

DE ORANGE FELTER

Lifebelt 008 ok Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop
TIP! Du kan skjule dine guide linier og stiplet linier ved at trykke CMD+H
Nu er det tid til en af circular marque tools søskende, nemlig Rektangular Marque tool.

Vælg med musen eller tryk ‘m’ (Og husk du kan bladre ved at holde SHIFT nede og trykke m). Tegn fra midten og ud over kanten af cirklen.

Det var en firkant. Nu skal du dragge igen, men denne gang holder du shift nede og et lille plustegn dukker op ved sigtekornet. Så hold shift nede og træk fra midten af cirklen og ud indtil du er ud over kanten.
Lifebelt 037 small Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Klik på farverne og vælg forgrundsfarve. I mit tilfælde har jeg valgt orange #FF5500.

Vælg paint bucket og klik en gang inden i dine nye markeringer.

Vælg marque tool og klik uden for din markering.
Lifebelt 039 280 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop

HULLET I MIDTEN

Lifebelt 041 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Vælg vektor mask og en hvid kasse dukker op ved siden billedet i din layers palette.
Lifebelt 043 ok Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Vælg circular marque tool og træk inde fra midten og ud til ca. en trediedel.
Lifebelt 044 smaller Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Sørg for at dine farvevalg er hvid og sort (eller tryk CMD+D), med sort som baggrund.

Tryk CMD+BACKSPACE (delete knappen med venstre pegende pil over Return)

Lifebelt 045 ok Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Lifebelt 046 ok Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop
Og voila. Nu er der hul igennem. Du har ikke fjernet noget, men derimod maskeret med sort det vi ikke vil se. Bemærk den sorte cirkel på din layer mask.

TID TIL VOLUMEN

Og her taler jeg ikke om at skrue op for musikken, men at vores ret flade og kedelige cirkel, skal have skygger, så den ser rund og fyldig ud. Der er dermed blevet tid til layer styles
Drop Shadow – Her giver vi cirklen lidt skygge, så det så ud som om den svæver.
Lifebelt 051 600 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop
Inner Shadow – Nu begynder der at ske noget. Bemærk hvordan der er skygger på indersiden, men at de ikke går helt ud til siden. Det er lavet med en hjemmebrygget custom contour. Lifebelt 053 600 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Lifebelt custom contour 600 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop
Inner Glow – Lidt ekstra kanthighlight. Lifebelt 055 600 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop
Bevel & Emboss – Fjerne lidt af den skarpe kant. Lifebelt 057 600 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop
Pattern Overlay – Lidt ekstra struktur i form af noget støj. Lifebelt 060 600 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop

TID TIL TEKST

Lifebelt 007 ok Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Vi skal have teksten inde i selv ringen, så vi tager elipse tool eller trykker “u”.
Lifebelt 061 280 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Træk en cirkel fra midten og ud til lige en tand efter hjørnerne af de fire indre firkanter.
Lifebelt 062 280 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Hvis du synes at cirklen skal gøres større eller mindre, så kan du trykke CMD+T og trække ud af (ved at hive i hjørnerne) imens du holder SHIFT+ALT nede samtidig.
Lifebelt 063 180 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Vælg tekst tool eller tryk “t” og placer markøren øverst (klokken 12.01) på kanten af cirklen vi lige har lavet.
Lifebelt 067 280 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Markøren skal ændre sig fra at have en kasse omkring sig til at en “tilde” går igennem den.

Nu kan vi skrive. wordpress photoshop photography webdesign.

Vi retter bogstaver lidt til så det er symetrisk.

Du får sikkert et andet resultat, da det kommer an på hvilket skriftsnit du har valgt, afstand imellem bogstaver og den slags.
Og så kan vi fjerne cirklen i midten ved at klikke i øjet ud for layeret – og ikke dit eget øje :)

Lifebelt 067 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Lifebelt 068 ok Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop
Jeg synes ordet photography fylder lidt for meget, så jeg gør afstanden imellem bogstaverne lidt mindre. Og så kunne jeg også godt tænke mig at der var større afstand fra midten.

Lifebelt 069 280 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop
Her retter jeg teksten. Lifebelt 070 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Lifebelt 071 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop
Lifebelt 072 380 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop
Lifebelt 066 ok Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Men det er stadig lidt mast, så nu vil jeg rette afstanden fra midten ved at markere tekst-layeret

derefter trykke CMD+T, holder SHIFT+ALT inde og hive i et af hjørnerne. Teksten skal derefter rettes lidt til.
Lifebelt 073 280 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Lifebelt 074 280 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop
Så er vi stort set færdige. Hvis du vil give bogstaverne lidt dybde, så kan du markere layeret med tekst (ikke selve teksten) og klikke på fx.

Så – lad os se den uden guidelinierne CMD+H

Flot.

Lifebelt 076 600 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop
Og se hvor få elementer der skal til Lifebelt 078 ok 120 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop

SÅDAN LAVER DU RETTELSER

Cirklen i midten er måske lige vel lille. Jeg ville i hvert fald ikke kunne bruge redningsbæltet, så hvordan laver man den større. Easy-peasy. Vi kan flytte på vores maske.

Lifebelt 009 ok Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Sæt baggrundsfarven til sort.
Lifebelt 079 ok Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Klik på den hvide firkant ved siden af baderingen, så den har klammer i hjørnerne. Det betyder at den er markeret.
Lifebelt 084 280 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Tryk CMD+T holder SHIFT+ALT inde og hive i et af hjørnerne.
Vupti. Redningsbæltet hul i midten er blevet større. Lifebelt 085 280 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop

OG MINDRE

Men hvordan hvis vi vil gøre hullet mindre?

Sæt baggrundsfarven til hvid.

Klik på layer masken, så den er markeret som foroven.

Lifebelt 088 ok Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Hold CMD nede samtidig (en lille firkant dukker op ud for hånden) og klik på layermasken igen.

Nu har du valgt alt det hvide i din layermask. Tryk CMD+T for at lave det markerede større eller mindre. Hold SHIFT+ALT i bund og træk ind mod midten.
Lifebelt 090 280 Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop Som du nok har bemærket med layer masken, så alt det der er sort, det “forsvinder”. Så du kan tegne eller lave vilde figurer med sort på din layer mask og det kan ses med samme.

Det er nemlig fordelen ved at arbejde non-destruktivt i Photoshop og ved at du gemme som .pds eller .tif, så kan du altid vende tilbage og lave ændring.

Her er to andre eksempler:
Lifebelt 093 086 520 Sådan tegner du en redningskrans i PhotoshopPage stats:

Facebook: 2 likes, 1 shares, 0 clicks, 2 comments
GooglePlusOne: 1
Giv Karakter
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...Loading...

Discussion

No comments so far, would you like to comment on “Sådan tegner du en redningskrans i Photoshop”

"Hvad fanden sker der tutorials"
Skrevet 30/06/2011
Mere fra kategorien: Generel Tutorials
Get email updates of new posts

Email: