Photoshelters skoddede hotlinking forebyggelse

2 min read

Dette er ikke en fejl hos WordPress eller Facebook, men en meget kluntet løsning hos Photoshelter. I din Photoshelter admin kan du vælge en “sikkerheds” funktion der gør at ingen kan hotlinke dine billeder. “Det er da en kanon ting” hører jeg dig sige. Ja og nej. Idéen er god og teknisk set har den eksisteret i mange år. Men måden Photoshelter brugen den på stinker.

Når nogen hotlinker dine billeder så bruger de dine fotos på deres site. Oftest uden tilladelse og de stjæler også din båndbredde. For at undgå dette kan du lave en mod_rewrite.

Hvordan virker en mod_rewrite

Her er et simplificeret eksempel på hvordan et mod_rewrite fungerer: Hvis vores-hjemmeside.dk beder om at vise en fil fra vores-hjemmeside.dk’s filsystem så vis den endelig til slutbrugeren, men hvis ikke-vores-hjemmeside.dk (eller andre sites) beder om at vise en fil fra vores filsystem (vores-hjemmeside.dk) så skal du ikke vise den fil.

Oven i det, så kan du sætte visse “krav” som skal opfyldes. F.eks.: Hvis vores-hjemmeside.dk eller facebook.com eller blogger.com eller min-fars-hjemmeside.dk beder om at vise en fil så gør det, ellers vis ingenting.

Problemet med Photoshelter

Hos Photoshelter kan du ikke selv kan indstille disse krav, ej heller har de lavet deres egen “safe-list” over de mest almindelig hjemmesider, hvor deres brugere deler deres billeder. Det vil kun tage et par minutters kodning for at løse problemet og jeg kan simpelt hen ikke forstå, at et stort web-firma har valgt den mest skoddede løsning.

[bctt tweet=”Hvordan kan et stort web-firma vælge den mest skoddede løsning. #photoshelter “]

En anden løsning kunne være at hver bruger automatisk fik to mapper. En lukket med mod_rewrite og en åben. De store billeder kommer i den lukkede mappe og små fotos i den åbne, som man så automatisk var dem der blev vist på sociale medie sites.

Løsningen

Men for at svare på dit spørgsmål, så er den eneste løsning lige nu, at slukke for denne “feature” hos Photoshelter.

Du kan læse mere om hotlinking og mod_rewrite her:

http://www.alistapart.com/articles/hotlinking/

http://perishablepress.com/press/2007/11/21/creating-the-ultimate-htaccess-anti-hotlinking-strategy/

Photoshelters skoddede hotlinking forebyggelse

0
%d bloggers like this: