Pæne permalinks på en windows hosted hjemmeside

1 min read

Det tog lidt tid at finde ud af hvorfor der ikke kunne laves permalinks, indtil det gik op for mig, at sitet ligger på en Windows server.

Svaret fandt jeg her: http://codex.wordpress.org/Using_Permalinks#Permalinks_without_mod_rewrite

Men inden jeg ændrede permalink strukturen installerede jeg et plugin, som er på min top ti over must have plugin. Nemlig Redirection. Det er et meget kraftfuldt plugin, som kan “flytte” dine sider og lave alle mulige sjove 301’s og 310’s, men det kan også bare fungere som et set it and forget it plugin.

Grunden til at jeg installerede det, er at der sikkert er nogen der linker til Tines gamle sider, der hedder noget i stil med http://blog.fotoco.dk/blog/?p=73 og hvis jeg ændrer permalink strukturen til http://blog.fotoco.dk/blog/titlen-på-siden-som-overskriften, så bliver http://blog.fotoco.dk/blog/?p=73 en død side og findes ikke mere. Og det er læseren der klikker linket og specielt Google ikke glade for.

Det er dér Redirection kommer ind i billedet, for når jeg sætter flueben de rigtige steder, så laver den automagisk en redirect for mig. Smart og tidsbesparende.

Sådan installerer du Redirection

Installer via WordPress admin eller gå til Redirection’s side og hente .zip filen.

Gå til Værktøjer (tools) -> Redirection

Gå ind under Redirection -> Options

og sæt flueben i feltet Monitor new posts i afsnittet URL monitoring. Og vælg Modified Posts, hvis den ikke allerede er valgt.

Så, nu kan vi gå i gang med at ændre permalinks uden at de “gamle” sider dør.

/index.php/%year%/%post-name/

Pæne permalinks på en windows hosted hjemmeside…

0
%d bloggers like this: