Artikler | Miklas Njor
Alan Turing © Charis Tsevis https://www.flickr.com/photos/tsevis/ https://flic.kr/p/fiVEFG © Charis Tsevis https://www.fli

Kunstig Intelligens – en kort introduktion

Definitioner af Kunstig Intelligens (Artificial Intelligence / AI)

Nedenfor fremhæves fire definitioner af Kunstig Intelligens (AI).

 • “Kunstig Intelligens er en disciplin helliget simuleringer af menneskelige kognitive evner på computeren” (Rajaram, 1990).
 • “Kunstig Intelligens er en ny videnskab og forsknings teorier, metoder og teknologier i simulering eller udvikling af menneskers tankeprocesser” (Ling-Fang, 2010).
 • “Kunstig Intelligens er et forsøg på at forstå indholdet af intelligens, og producere en ny intelligent maskine, der kan skabe reaktioner der ligner den menneskelige intelligens” (Ning og Yan, 2010).
 • “Evnen til en enhed at udføre funktioner, der normalt er forbundet med menneskelig intelligens, såsom ræsonnement og manipulere faktuel og heuristisk viden” (Hoseas, Harikrishnan og Rajkumar, 2011).

Feltet af Kunstig Intelligens (Artificial Intelligence: AI) har forbindelser til andre naturvidenskabelige områder som information teori, cybernetics, automatisering, bionics, biologi, phykology, matematisk logik, lingvistik, medicin og filosofi (Ning og Yan, 2010).

Hoseas, Harikrishnan og Rajkumar (Hoseas, Harikrishnan og Rajkumar, 2011) hævder, at en maskine er i sandhed AI, hvis det løser visse klasser af problemer, der kræver intelligens hos mennesker, eller overlever i et intellektuelt krævende miljø. Ifølge denne opfattelse, kan man opdele definitionen i to dele, den erkendelsesteoretiske del, der er, den virkelige verdens gengivelse af fakta , og den heuristiske del, hvor fakta hjælper med at løse problemet gennem regler . Forfatterne identificerer fire krav for at en enhed kan opfattes kan siges at have Kunstig Intelligens, og fremhæver de fordele og ulemper der er ved Kunstig Intelligens.

 • Krav: menneskelige følelser; Opret data til at træffe beslutninger; Selvbevidsthed; og kreativitet og fantasi.
 • Fordele ved AI: Intet behov for pauser eller sove; Rationelle eller forprogrammerede følelser kan føre til bedre beslutningstagning; Let at lave flere kopier.
 • Ulemper ved AI: Begrænset sanseindtryk i forhold til mennesker; Mennesker kan blive forværret, men stadig fungerer, enheder og applikationer kan hurtigt gå i stå, når mindre fejl sætter ind.

AI ses generelt som en intelligent støtte. Mennesker betragter sig selv som om de altid laver rationelle optimale valg. I det lys, vil intelligente computere altid forsøge at finde den rigtige medicinske diagnose eller forsøge at vinde et spil. Men virkeligheden er mere sløret. Mennesker kan have skjulte motiver for at tabe i et spil, måske for at lade et barn opbygge tillid eller foreskrive forskellige medicin baseret på patienter holdning (Waltz, 2006).

Paradigmer i Kunstig Intelligens

Marvin Minsky

Marvin Minsky

AI fokuserer sig mere på teknik og har ingen faste teorier eller paradigmer. Når det er sagt, så er de tre vigtigste paradigmer opsummeret nederst, taget fra JB Baars “Global Workspace Theory” fra sin 1988 bog “En kognitiv teori om bevidsthed” (Baars, 2005) og den agent-baserede model, uafhængigt opfundet og forsvaret af RA Brooks (Brooks, 1990), og Marvin Minsky, i sin bog “Society of Mind” fra 1988 (Brunette, Flemmer og Flemmer, 2009).

Baars: “Global Workspace Theory” bruger en teater metafor, hvor et rampelys skinner på ét område (på scenen), men der er en masse foregår bag scenen. Mennesker kan udfylde og fokusere på en opgave, mens mange andre ting der foregår på samme tid.

Minsky: mener, at bevidstheden er sammensat af mange mindre dele eller agenter, der tilsammen arbejder sammen om at producere intelligens.

Brooks: Opbygger kognition ved hjælp af en lagdelt tilgang, hvor hvert lag kan handle efter eller undertrykke input fra lag under det.

Historie bag Kunstig Intelligens

CE Shannon.

CE Shannon.

Året 1956 og Dartmouth College betragtes som fødselsdato og fødested for kunstig intelligen (AI), da det er første gang udtrykket “Artificial Intelligence” er brugt. Mange af de fremmødte (John McCarthy, Marvin Minsky, Claude Shannon, Nathan Rochester, Arthur Samual, Allen Newell og Herbert Simon) blive førende på området for AI og åbner afdelinger på MIT, Stanford, Edinburgh, og Carnegie Mellon Universitetet (Brunette, Flemmer og Flemmer, 2009).

Men Alan Turings “Turing Test” fra 1950 indfanger ideerne om programmering af en digital computer til at opføre sig intelligent, og Strachey Checkers program fra 1952 er også eksempler på intelligente computere (Hoseas, Harikrishnan og Rajkumar, 2011), ligeledes er også Vannevar Bush’s “Memex” -koncept fra 1945 og “The Turk” fra det attende århundrede (Buchanan, 2005).

Tidslinje for Kunstig Intelligens

professor John McCarthy

professor John McCarthy

1950 – 1969: 1950’erne og 1960’erne oplever en stigning i metoder og programmer der forsøger sig med problemløsning, mønstergenkendelse og naturligt sprog forarbejdning (Natural Language Processing: NLP). Programmeringssproget LISP blev opfundet i 1960 af John McCarthy (Brunette, Flemmer og Flemmer, 2009). Men disse applikationer har problemer med at skalere til større enheder og har svært ved at påtage sig større problemer (Singh og Gupta, 2009). I 1969 dannes International Joint Conferences on Artificial Intelligence (IJCAI).

1970 – 1989: 1970 og begyndelsen af ​​1980’erne bygges større ekspertsystemer som Deep Blue, men man begynder også at forstår kompleksiteten af ​​AI og at dette er et meget mere kompliceret emne end først antaget. Programmeringssproget PROLOG føjes til AI stakken , så at man er i stand til at bruge logik til at ræsonnere om en videnbase. Slutningen af ​​1980’erne blev der indført intelligente agenter, der reagerer på deres omgivelser (Brunette, Flemmer og Flemmer, 2009).

1990 – 1999: I 1990’erne begynder intelligente agenter, robotteknologi og legemliggjort intelligens at finde vej ind i R&D-projekter, med forbedring af computerkraft, sensorer og det underliggende teori. Applikationer (software) begynder at fokusere på at hjælpe virksomheder og organisationer. Slutningen af ​​1990’erne ser forbundne intelligente agenter, og fører til tanken om Distributed Artificial Intelligence via internettet.

2000 – til nu: Et hovedfokus er at tilføje bevidsthed, menneske lignende adfærd og følelser til maskiner (Brunette, Flemmer og Flemmer, 2009). Et andet fokusområde er machine learning, data mining, algoritmer, og kollektiv intelligens, hvilket skyldes mængden af ​​ustrukturerede og tilgængelig data på nettet (og i databaser), samt behovet for at hente mening ud af det hele (Singh og Gupta, 2009). AI spiller også en stor rolle i samfundsvidenskab og Social Network Analysis (SNA) (Ling-fang, 2010).

Fremtiden for Kunstig Intelligens: Waltz (Waltz, 2006) forudser, at fremtiden for AI, for de næste 20 år, vil blive bestemt af samspillet mellem tre faktorer: finansielle faktorer (finansiering) ; Tekniske faktorer (nyttige programmer), videnskabelige faktorer (intelligent fremskridt), med et hovedfokus på “kognitiv protese” og semantiske applikationer, dvs. at man retter sig mod en mere industriel revolutionær udsigt til at hjælpe mennesker udføre deres job og de opgaver, de ikke kan lide eller er dårlige til. Forskning i den bagvedliggende teori vil mindskes. Finansieringen skal komme fra private virksomheder som Google, Yahoo og Microsoft i samarbejde med den akademiske verden. NASA med National Science Foundation (NSF) og andre statslige organer vil ikke være villige til at fortsætte med at finansiere AI forskning. Waltz identificerer fem områder, der vil trives, nemlig:

 • Ekspert IA (machine learning og data mining)
 • Selvstyrende robotter (Reconnaissance, omsorg og pleje, udforskning af rummet)
 • Kognitiv Protese (Semantisk web-applikationer)

samt to andre områder:. AI teori og algoritmer og Turing Test AI , som Waltz betragter som wildcard områder, da de to områder vil have svært ved at producere konkrete resultater.

Begreber indefor Kunstig Intelligens

Mosaik portræt af Alan Turing ved hjælp af den matematiske analyse bruges til at afkode de Enigma maskiner under Anden Verdenskrig.

Mosaik portræt af Alan Turing ved hjælp af den matematiske analyse der blev til at afkode Enigma maskiner under Anden Verdenskrig.

Ekspert Systems (Ekspert AI): Ekspert systemer er baseret på en inference engine og en videnbase. Denne inference engine er ofte regelbaseret (Rajaram, 1990). Ekspert systemer bruges til at hjælpe med beslutningsprocessen. Eksempler: Blodforgiftning diagnostik og kredit godkendelse (Ling-fang, 2010).

Symbolsk matematiske systemer:. Computerprogrammer der er problemorienteret og bruger symboler i stedet for tal (Rajaram, 1990).

Intelligent Communication Systems: Giver mulighed for kommunikation mellem mennesker og maskiner (Rajaram, 1990).

Signal baserede systemer: Med signal baseret kommunikation menes input (visuelisering og audio genkendelse ) og output (visualisering og audio generering ) (Rajaram , 1990).

Symbol baserede systemer og Natural Language Processing (NLP): Symbol baseret kommunikation refererer til forståelsen af naturligt sprog, dvs. semantik eller ræsonnement om, hvad der menes i en sætning (Rajaram, 1990). I øjeblikket er det et område, der får en masse opmærksomhed, på grund af mængden af ​​data som findes på sociale medier og på internettet (Ling-fang, 2010).

Machine Learning: Machine-learning ræsonerer om data ved at studere eksempler (statistik) og bruge problemløsning og beslutningstagning færdigheder baseret på dette, snarere end at følge et sæt regler (Rajaram, 1990)

Logic-Based Learning Systems: Her bruger computeren logik til at ræsonnere om input, dvs hvis dette og dette og dette er sandt, så denne også sand (Rajaram, 1990).

Biological Analog Learning Systems: Computere bygget til at ligne menneskelige krop og hjerne (Rajaram, 1990).

Robotics: Målet er at skabe maskiner, der kan udføre opgaver for mennesker, ikke blot på en industriel tidsalder måde med løbende automatisering, men at intelligent analysere hvert trin og træffe foranstaltninger, afhængigt af opgaven og behov (Ling-fang, 2010).

Referencer

 • [schema type=”person” name=”Baars, J. B.” ] (2005) “Global workspace theory of consciousness: toward a cognitive neuroscience of human experience?”, Progress in Brain Research, Vol. 150, pp. 45 – 52.
 • [schema type=”person” name=”Brooks, R. A.” ] (1990) “Elephants Don’t Play Chess”, Robotics and Autonomous Systems Vol. 6, pp. 3 – 15.
 • [schema type=”person” name=”Brunette, E. S.” ], [schema type=”person” name=”Flemmer, R. C.” ] and [schema type=”person” name=”Flemmer, C. L.” ] (2009). “A Review of Artificial Intelligence”. Proceedings of the 4th International Conference on Autonomous Robots and Agents., Wellington, New Zealand, p385-392.
 • [schema type=”person” name=”Buchanan, B. G.” ] (2005). “A (very) Brief History of Artificial Intelligence”, American Association for Artificial Intelligence – 25th anniversary issue, pp. 53 – 60.
 • [schema type=”person” name=”Hosea, S.” ], [schema type=”person” name=”arikrishnan, V. H. ” ] and [schema type=”person” name=”Rajkumar, K.” ] (2011) “Artificial Intelligence”, 3rd International Conference on Electronics Computer Technology, Vol. 1, pp. 124 – 129.
 • [schema type=”person” name=”Ling-fang, H.” ] (2010) “Artificial Intelligence”, 2nd International Conference on Computer and Automation Engineering (ICCAE), Vol. 4, pp. 575 – 578.
 • [schema type=”person” name=”Ning, S.” ], [schema type=”person” name=”Yan, M.” ] (2010) “Discussion on Research and Development of Artificial Intelligence”, IEEE International Conference on Advanced Management Science(ICAMS 2010), Vol. 1 , pp. 110 – 112.
 • [schema type=”person” name=”Rajaram, N. S.” ] (1990) “Artificial Intelligence: A Technological Review”. ISA Transactions. Vol. 29 (1), pp 1 – 3.
 • [schema type=”person” name=”Singh, V. K.” ] and [schema type=”person” name=”Gupta, A. K.” ] (2009) “From Artificial to Collective Intelligence: Perspectives and Implications”, 5th International Symposium on Applied Computational Intelligence and Informatics, Timisoara, Romania, pp. 545 – 549.
 • [schema type=”person” name=”Waltz, D. A.” ] (2006) “Evolution, Sociobiology, and the Future of Artificial Intelligence”, IEEE Intelligent Systems, pp 66 – 69.
Inappropriate childrens mug

Dårlig smag i munden

Inappropriate childrens mug

Inappropriate childrens mug

 Inappropriate childrens mug

Inappropriate childrens mug

Det undrer mig virkelig hvordan det her produkt nåede ud i forretningerne, uden at nogen har hævet et øjenbryn. I det mindste, så er det i kønsneutrale farver.

Information Layers. Posters upon posters.

Din hjemmeside er ikke en plakat

Information Layers. Posters upon posters.

Information Layers. Posters upon posters.

Jeg synes det her er et meget godt billede på mange virksomheders indhold på nettet. Lag på lag på lag, som ikke er forbundet dybere ned (eller op) i informations hierarkiet. Der er en masse statisk information og gentagelser, uden at man kan bore sig længere ned i, eller forstå, konteksten eller hvilken relation informationerne har til andre dele af hjemmesiden.

En plakat har tydelige “constraints” og det er inden for disse, at en grafiker må arbejde. Det har en hjemmeside slet ikke i så høj grad, og jeg synes flere organisationer burde fokusere på at lade brugeren selv styre hvordan de vil indtage information.

Næsten 200 fotobøger til salg

Nu er turen så kommet til oprydning i mine fotobøger.

De fleste er i pæn/meget pæn stand. Der er fotobøger med reportage, portræt, teknik, magasiner, Årets Pressefoto og World Press Photo. Hvis du ønsker at købe nogle af dem, så kontakt mig her med navne på ønskede titler og evt. prisforslag. Jeg har sat priser på det meste, men kom gerne med flabede bud. Der er selvfølgelig rabat ved køb af flere. Og køber du rigtig mange, så kan vi sikkert finde ud af noget levering til døren, hvis du bor eller arbejder i København.

Opdatering – link virker ikke – bøgerner er solgt
Du kan se alle bøgerne her eller hente listen som tekst her
Opdatering – link virker ikke – bøgerner er solgt

Et udpluk af titler der er til salg:

David Bailey
David Carson
Erik Petersens Besættelse – Fotografier 1940 – 45
Fatamorgana
Human Condition
Jeanloup Sieff
Joachim Ladefoged
Josef Koudelka – Exiles
Keld Helmer-Petersen – Frameworks
Kent Klich – El Nino (Signeret)
Lennart Gottlieb – Skandaler
Linda Hansen – Linda Hansen
Luc Sante – No Smoking
Man Ray
Marianne Grøndahl
Martin Parr
Mary Willumsen – verdens første kvindelige erotiske fotograf
Melvin Sokolsky
National Geographic – Photographs then and now
P.S. Krøyers fotografier
Pirelli Calendar Classics – 100 Photographs from the first 30 years
Politikens Øjenvidner
Rolling stone – The Photographs
Sebastiao Salgado – Terra
The Best of LIFE – fra 73
The Playboy book
Time – Eye Witness – Collectors Edition
Tove Kurtzweil – Moment
Viggo Rivad – Vennerne i Aswan
William Wegman
Wolfgang Tillmans
World Press Photo
Yann Arthus-Bertrand – The Earth From The Air, 365 Days
©dk
Årets Pressefoto

Og mange mange flere.

Opdatering – link virker ikke – bøgerner er solgt
Se mere her eller hente listen som tekst her
Opdatering – link virker ikke – bøgerner er solgt

Over 400 tegneserier til salg

JEG SÆLGER IKKE LÆNGERE MINE TEGNESERIER!!! – MEN TAK TIL DE MANGE SOM KØBTE.

Jeg sælger ud af mine gamle tegneserier. De fleste er i brugt men pæn stand og mange er eksemplariske/som nye. Hvis du ønsker at købe nogle af dem, så kontakt mig her med navne på ønskede titler og prisforslag.

Du kan se hele tegneserie listen her. Der er billeder på alle tegneserierne, så siden kan godt tage lidt tid at loade.

Og ja, du må gerne sige det videre, hvis du kender nogen, der kender nogen, der samler på eller køber gamle brugte tegneserier.

Følgende titler er til salg:

AGENT 327
ALEX MAGNUM
ALEX VARENE
ANDERS AND
ASTERIX
ATOMTOGET
BARELLIS OPLEVELSER
BENNY BOMSTÆRK
BLUE FANNY
BOB MARONE
DE SMÅ GRØNNE MÆND
BRODER BØVS
BUDDY LONGWAY
CLIFTON
COMICS
DE 4 ESSER
DIETER LUMPEN
DOKTER DOOLITTLE
DOONESBURY
DRACURELLA
JACKY GALLARD
FANDENS VEJR AT DØ I
FANNY SERIEN
FEDTMULE OG KLASSIKERNE
FRANKA
FRED OG BOBS FATALITETER
FÅRFÆNGELIGHEDENS MARKED
GAMMELPOT
GARFIELD
GENERALEN
GUNNAR
HAGBARD
HARRY DICKSON
HENRIK OG HAGBART JAGTEN PÅ TIDSFUGLEN
JOHNNY STARFIGHTER
JULES VERNE KANINDRÆBEREN KAJ
KAPTAJN CONDOR
KASKET KARL
KASMEROTTERNE LEONARDO
LILLE SPLINT ET LONDONMYSTERIUM
LUCKY LUKE
MAX JORDAN
MIGUEL ANGEL PRADO
MILO MANARA
MINI COMICS
NATACHA
NÅR VINDEN BLÆSER
PARODIER
BOGFABRIKEN
PORTRÆT AF ET OPRØR
R. CRUMP
RADISERNE
RALF KÖNIG
RED KELLY
RIDDER GOODWILL
SAMMY
SJARLY
SJUKKERNE
SKØNHEDENS PRIS
SMØLFERNE
SODA
SPIRIT
SPLINT OG CO.
STEEN OG STOFFER
STEVE POPS
TALK DIRTY
TINTIN
TORPEDO
TREKLOVERET
TRUMF
UNDERGROUND
UNGERNE
VAKSE VIGGO
VILLIAMS VERDEN
VORES KVARTER
BØRNEHJEMMET
WILL EISNER
YAKARI
YANN
YOKO TSUNO
TEGNESERIE MAGASINER

Samt en hel del Anders And blade fra 1959 – 1974

Du kan se hele tegneserie listen her.

Verdens Største Super Bowl Reklame Arkiv

Hvis du kan li at se TV reklamer så kender du sikkert allerede til adland.tv, hvor du kan se mange af dine favoriter online. Adland har også gode tema sectioner for print og radio. Nyheder om reklame sladder & reklamer marketing nyt, prisvindere, social marketing & viral reklamer kan du finde i undersektionerne i Adland nyhedsafdeling.

Men på den her tid på året sidder du sikkert klistret til skærm p.g.a. at adland har verdens størst super bowl reklame films arkiv.

Flere Alternativer til de Store Søgemaskiner

Måske er du træt af at søge via Google, Bing eller en af de andre større søgemaskiner eller directories og føler, at du ikke får den infomation du søger. Så du googler efter alternative søgemaskiner og får de sædvanlige som Altavista og Yahoo.

Glem top ti, top hundrede eller top tusinde lister over hvilke søgemaskiner du skal brug. På searchengineindex.com finder du alle de lokale og nationale søgemaskiner på nettet. Mange er obskure og for mig totalt ukendte.

Er de bedre søgemaskiner end google? Det kommer an på hvad du leder efter, men for de emne bestemte lokale søgninger indenfor nicher er der større chance for at finde det du leder efter hos de alternative søgemaskiner.

Interesante søgemaskiner har deres egen lille niche for øje. Det er som at gå ind i den lokale købmandsforretning i stedet for at køre ud til det store google-indkøbscenter. Du føler dig hjemme og alting er lidt skævt og bulet, der lugter hyggeligt og varene er lidt støvede. For eksempel så tjekkede jeg Haiti søgemaskine sektionen og syntes de virker meget 1997, men jeg følte jeg fik et godt overblik over landets situation lige nu.

Endelig på wwwej

Det tog sin tid, men nu kan jeg endelig gå live med min nydesignet wordpress hjemmeside. Tilbage mangler kun at rette de sidste småting. Og findes der bedre måder end at gøre det på et live site!
Processen har lært mig rigtig meget og hvis jeg selv skal sige det, så er jeg blevet noget af en wordpress haj og åbner uden frygt wordpress’ motorhjelm og roder rundt der. Har du brug for en ny hjemmeside eller et redesign – så ring.

Illustrators Partnership Amendment to Orphan Works.

From the AOP – it says post or forward this email, so I hope this is OK (?). You might also want to read The Illustrators Partnership’s suggested amendments

FROM THE ILLUSTRATORS’ PARTNERSHIP

We’ve had word that the House Judiciary Committee may mark-up the Orphan Works Bill this week. This is the session where Committee Members will propose, accept and reject amendments to H.R. 5889. After markup, the bill could be reported out of the House Committee and go to the floor for a vote. We’ve submitted several critical amendments for consideration: These would limit the scope of the bill to affect only true orphaned work. Unless such amendments are adopted, we believe the bill should not be reported out until its impact on small businesses can be determined. Here’s our summary of the issues at stake in the House version of this bill:

Q What is the Orphan Works Act?
A: A proposed amendment to copyright law that would impose a radically new business model on the licensing of copyrighted work.

Q: How would it do that?
A: It would force all creators to digitize their life’s work and hand it over to privately-owned commercial databases or see it exposed to widespread infringement by anyone, for any purpose, however commercial or distasteful.

Q: How would it hurt me if I didn’t register my work?
A: The bill would let infringers rely on for-profit registries to search for your work. If your work is not in the databases, it’s a potential “orphan.”

Q: What about my unpublished work?
A: The bill would apply to any work, from professional paintings to family snapshots, home videos, etc., including published and unpublished work and any work ever placed on the internet.

Q: How would these databases work?
A: No one has yet unveiled a business plan, but we suspect they’d operate like stock houses, promoting themselves as one-stop shopping centers for licensing art. If you’ve registered your work with them, they’ll probably charge you maintenance fees and commissions for clearing your work. If you’re a publisher or art director, they’ll probably charge you search fees. If you’re an infringer, they’ll probably charge you a search fee and issue orphan certificates for any unregistered work you’d like to infringe. We assume different registries may have different terms, and any start-up terms will of course be subject to change.

Q: How will the bill affect the market for commissioned work?
A: It will be a gold mine for opportunists, favoring giant image banks over working artists. Some companies will probably sell access to orphans as royalty-free work — or they’ll harvest orphans and bundle them for sale as clip art. Other companies can harvest orphans, alter them slightly to make “derivative works” and register the derivatives as their own copyrighted product. Freelancers would then be forced to compete against their own lost art – and that of their colleagues – for the new commissions they need to make a living.

Q: But the bill’s sponsors say the bill is just a small adjustment to copyright law.
A: No, it’s actually a reversal of copyright law. It presumes that the public is entitled to use your work as a primary right and that it’s your legal obligation to make your work available.

Q: But isn’t the House bill an improvement over the Senate version?
A: Only for those who intend to operate commercial databases. These registries will exist to make money. To make money, they’ll have to do a lively business in clearing work for infringements. That means making their databases infringer-friendly.

Q: But isn’t the House bill better because it requires an infringer to file a Notice of Use, documenting their intent to infringe?
A: The House bill creates a very low threshold for infringers to meet. They’d only have to file a text description (not the image itself) of the work they want to infringe, plus information about their search and any ownership information they’ve found.

Q: But won’t that let artists consult the archive to see if their work has been infringed?
A: No, as currently written, the Notice of Use is a dark archive, which means you won’t have access to it. If someone infringes your work and has filed a Notice of Use, you wouldn’t know about it.

Q: Then how would I know if my work is in the Dark Archive?
A: You wouldn’t, unless a.) you discover you’ve been infringed; b.) you sue the infringer in federal court; c.) the infringer asserts an Orphan Works defense. Then you can file a request to see if the infringer has filed a Notice of Use to infringe your work.

Q: Then what good does it do me for the infringer to file a Notice of Use?
A: It’s of no probative value to you at all unless you go to court. And if you do, you’d better be sure of winning because otherwise, without the possibility of statutory damages and attorneys’ fees, it will be too expensive for you to sue. If the Notice of Use helps anyone, it actually helps the infringer: it lets him prove in court that he followed the prescribed protocol to “legally” infringe your work.

Q: Then shouldn’t we ask Congress to change the Dark Archive to an open one?
A: This would still place an impossible burden on you. Can you imagine routinely slogging through a “lost and found” containing millions of text descriptions of works to see if something sounds like one of the hundreds or thousands of illustrations you may have done?

Q: So should the infringement archive be changed to display images rather than text descriptions?
A: If so, you’d have a come-and-get-it archive for new infringers to exploit works that have already been identified as orphans by previous infringers.

Q: The bill’s sponsors say the House version includes specific instructions on the requirements for diligent searches.
A: No, read the bill. It’s full of ambiguous terms like “reasonable” and “diligent” that can only be decided by courts on a case-by-case basis. That could take a decade of expensive lawsuits and appeals. How many millions of copyrights will be orphaned before we learn how the courts ultimately define these vague terms?

Q: Then what can we do to improve this bill?
A: We don’t believe the bill can be patched up to mitigate its harm to creators. The Orphan Works matter should be solved with carefully defined expansions of fair use to permit reproduction by libraries and archives, or for family photo restoration and duplication. Narrow exceptions like these would also meet the needs of other orphan works usage without violating artists’ rights as defined by the 1976 Copyright Act, The Berne Convention and Article 13 of the TRIPs Agreement. These copyright-related international trade treaties are not just a matter of law. They codify longstanding business practices that have passed the test of time.

Q: What can we do now to oppose this legislation?
A: If you’re opposed to the House bill in its current form, contact members of the full House Judiciary Committee. Ask them to adopt our amendments limiting the scope of the bill to affect only true orphaned work.

Tomorrow, we’ll email you a short basic letter which you may use as a template. –Brad Holland and Cynthia Turner, for the Board of the Illustrators’ Partnership

Over 60 organizations are united in opposing this bill in its current form. Illustrators, photographers, fine artists, songwriters, musicians, and countless licensing firms all believe this bill will harm their small businesses. Don’t Let Congress Orphan Your Work.

To use the Orphan Works Opposition Website just go to this link: http://capwiz.com/illustratorspartnership/home/ Put in your zip code and follow the instructions. Your letters will be addressed and sent automatically. It takes less than 2 minutes to fight for your copyright.

If you received our mail as a forwarded message, and wish to be added to our mailing list, email us at: illustratorspartnership *at* cnymail *dot* com Place “Add Name” in the subject line, and provide your name and the email address you want used in the message area. Please post or forward this message in its entirety to any interested party.

Flickr og Getty i nyt samarbejde

Flickr har annonceret at de vil samarbejde med Getty Images. Ideen er så åbenlys og simpel og det er godt nyt for begge parter og deres respektive brugere. Flickr har en sindsygt stor mængde fotos og Getty kan vælge og vrage. Billedkøberne får et større udvalg og flickr-fotograferne får penge. Alle vinder. Med mindre dit forretningsgrundlag er at lave rightsmanaged eller endda royalty free fotos til billedarkiver. Så tænker du nok. “h nej, ikke endnu en bredside imod mit forretningsgrundlag. Vil det det ingen ende tage”. Det var i hvert fald det jeg tænkte da jeg fik nyheden.

Meget lidt af det jeg laver er ren arkivfoto. og jeg er kun lige begyndt at lægge mit eget efterhånden omfangsrige fotoarkiv på Digital Railroad. Derfor er jeg ikke så truet af de ny konkurrenter som andre måske er, men jeg vil alligevel kaste et undersøgende blik på hvad dette kan betyde for min forretning.

Så jeg har sammenlignet de foto-forespørgelser fra Digital Railroad som jeg får næsten dagligt og ser om jeg kan finde billederne på flickr.

En foto-forespørgsel lyder:
Detailed Image Description: for a jewelry client
close up of a diamond stud earing on a woman ages 20 to 40 years old.
No brides or fancy make-up or hair. Want this to look like an everyday shot not special event
do not want to see the woman’s face but can crop in if image fits. Really prefers close-up
can be a couple hugging tight crop.
Feel of Campaign is very artistic- photojournalistic
Will be running as Black & White

Så på flickr søger jeg efter: “woman diamond earring” og får 552 fotos og ud af disse var der et der måske, hvis alt går vil og om gud vil, har en chance, hvis ellers hånden photoshoppes væk og håret ser naturligt ud.

Måske jeg brugte de forkerte ord i min søgning, så jeg prøver: “female diamond earring“, men der er endnu færre hits og ingen brugbare. Jeg havde regnet med, at et billede af en diamant ørering vil være et let valg, så jeg prøver et nyt image request. Denne gang med lidt mere held.

Detailed Image Description: Looking for images of pomegranates in the Greek islands (Naxos and Crete are preferred, but any are ok).

Søgning: “Pomegranetes Greece” og Bingo. 115 hits og mange brugbare.

Okay. Indtil videre står den Flickr/Getty imod Os-Andre: 1-1. Lad os test lidt mere. Hmmm, her er en god en:

Detailed Image Description: I’m looking for an engaging image of a mother and child or children, something that reads quickly and is not too heavy. I’m not necessarily looking for anything too saccharin (dansk: sukkersødt), either. This is a photo book, not many words, and is marketed to be a Mother’s Day gift book.
IMPORTANT: anyone recognizable has to be model released but silhouettes and the like are okay without a release.

En søgning efter: “mother child” giver mig 72.849 resultater, så lad os se om ikke jeg kan finjustere søgningen: “mother child love” som bringer os ned på 10.305 hits. Der var ingen supergode skud imellem men et par enkelte hvis man virkelig var presset kunne gå an (Jeg stoppede efter 10 siders søgeresultater).

Lad os prøve en sidste. Denne burde være en del lettere at søge på; et sted mange turister besøger.

Detailed Image Description: Who has recent images of the Appalachian Crafts along the Kentucky Artisan Heritage Trail and at the Kentucky Artisan Center in Berea? Could also use Boone Tavern, Snug Hollow Farm B&B.

Appalachian crafts kentucky” smider 17 resultater på bordet men ingen brugbare. Lad os prøve: “Kentucky Artisan Center“. Nix. Ingen, mjo, altså et foto, men det er røv og nøgler. Åh, hvad med: “Boone Tavern“. Ta-da. 71 resultater og adskillige der kan bruges.

Jeg ved godt, at dette ikke er den mest videnskabelige tilgang, men mit gæt er, at hvis Flickr og Getty skal have bare den mindste success af deres samarbejde, så skal de ansætte rigtig mange og rigtig dygtige billedredaktører, der kan luge ud i den kraftige underskov af hurtigtvoksene foto-ukrudt. Men måske endnu vigtigere, så minder det os om, at vi altid skal gøre vores bedste, for man ved aldrig hvad der venter rundt om hjørnet.