Muhammed Tegninger | Miklas Njor

Olé Olé – et rent selvmål

Der var engang et lille land der var kendt for fodbold og bacon. Selv om alle i verden ikke syntes helt så godt om bacon som landets beboere gjorde, og sjældent havde en lige så velformuleret holdning til denne del af grisen, så var der jo altid det med de elleve metroseksuelle mænd, der – måske lidt småfascistisk – var klædt i ens tøj og bare kunne det der med at tæske bolden rundt på grønsværen (flæskesværen). Det var noget alle kunne snakke med om. Og gjorde.

ALLE I VERDEN KUNNE LI’ BEBOERNE FRA DET LILLE LAND
.

Der vil være terapeuter, der vil sige, at det ikke nødvendigvis er sundt at omdrejningspunket for ens opførsel er, at alle skal li’ dig. Men jeg vil mene, at det er sundere, end hvis udgangspunktet for din opførsel er, at så mennesker skal kunne lide dig. Bare fordi at der er en lov der siger, at du må prutte hvor end du har lyst, så skal man måske vente til man er kommet ud af elevatoren.

Idag er vi et lille land der er kendt for bacon og muhammed-tegninger. Selv om alle i verden ikke synes helt så godt om muhammed som beboerne i det lille land gør, og sjældent har en så velformuleret holding til hans religion, så var der jo altid det med bacon som alle kunne snakke med om. Og gjorde.

Ingen drikkepenge til dig min ven

Turen i taxa fra JFK og ind til Manhatten bliver af chaufføren ført i fjendtlig stilhed og hidsig talestrøm efter jeg svarer ham på det uundgåelige spørgsmål: Where are you from. Som en muræne, der forsvarer sin koralblok, skyder hans hovede med sekunders mellemrum og munden fuld af forbandelser og falafel, frem igennem lugen i plexiglasset*, der adskiller passageren fra chaufføren.

Imellem ottende og niende galde-spyning peger han på mig med en af de mange mobiltelefoner han har liggende i forruden, som var det en tryllestav. Der sker det, der ikke måtte ske. Han ringer til en ven. Sammen hidser de sig op over muhammed tegningerne, danskere og Danmark og fra nu af og til vi når frem har chaufføren armene højt hævet over hovedet i raseri og vores skæbne er helt og holdendt i Allahs hænder. Jeg håber bare Allah kender vejen.

* Glasset har dobbeltfuktion. Dels som beskyttelse af passageren fra chaufførens mad, når han accellererer, og dels sikrer det, at passageren ikke griber rattet i panik.