Photoshop | Miklas Njor
lifebelt

Hva’ sker der? – Hjælp til WordPress, Photoshop og fotografi – # 1

Hva’ #@&€^ sker der?

WordPress, Photoshop, Webdesign, Photography Lifebelt
Knirker din WordPress og begynder man at kunne se sømmene i designet?
Driller Photoshop eller har du mistet dit foto-mojo?

Tag en dyb indånding. Onkel Miklas – kongen af WordPress, web og fotografi – hjælper dig!

Jack of all trades
Som freelancer er man nødt til at hacke et utal af ting selv. Man kan ikke bare lige ringe til X-afdelingen og få hjælp. Det gør, at man over årene akkumulerer en ufattelig stor portion viden og den viden vil jeg gerne dele ud af.

Jeg får dagligt spørgsmål om fotografi og webdesign. I stedet for at de svar kun bliver delt blandt nogle få, så tænkte jeg, at jeg vil åbne sluserne og lade jer stille spørgsmål, som jeg så svarer på her på bloggen ugen efter. Dette er første gang, så vi må lige se hvad der sker.
Hvis det drejer sig om fotografi, så må du finde dig i, at jeg bruger billederne her på sitet for at illustrere løsningen.

Go on, hit me with your best shot
Hent din lange liste over ting ved WordPress, der får dig i det røde felt. Eller er du gået død i Photoshops mange muligheder? Måske du mangler et spark i skridtet til at komme videre med dit fotografi.

Den eneste jeg beder om som tak, hvis jeg svarer på dit spørgsmål, er lidt linklove i form af et link fra dit site til mig eller måske endda en blogpost om hvor sej jeg er og hvordan jeg reddede din røv.

Beskriv problemet grundigt
Hvad er det du vil opnå?
Hvad er det du ikke forstår?
Hvad har du prøvet?
Hvad er det der ikke fungerer?
Link til website eller billeder.
Gyldig email adresse, så jeg kan kontakte dig.
Navn på plugin/theme?
Version af WordPress/Photoshop du bruger

Brug kommentarfeltet nederst til at spørge om alt ang:
WordPress
Webdesign
Photoshop
Fotografi
(Ikke kameramærke specifikke ting)

Så følger jeg op på det med blogposts om dit problem ugen efter.

Det var så lidt.

W2G_kommentar12

Bag om forsiden – en bagtanke vækkes til live

Kom med til et kig bag om scenen af en Where2Go forsider og se hvordan den blev til. Vi vil snakke om hvorfor og hvordan ting blev gjort. Og i samme åndedrag vise eksempler.
Hvis du har spørgsmål, så må du meget gerne stille dem i kommentaren forneden.
Fotos af Kennet Havgaard
Fotosessionen med Peter Frödin og Hella Joof (fotograferet af fotograf Kennet Havgaard) gik rigtigt godt og art director Mads Bastell er meget tilfreds med udfaldet.

Et par dage senere sidder han og gennemgår kontakt-arkene fra optagelserne og prøver at vælge de fotos der skal bruges i magasinet. “Det kunne være rigtig fedt, hvis de havde stået oven på deres navne”, tænker han for sig selv.En hurtig skitse laves.

Det vil måske være muligt at bygge navnene af store bogstaver, men det er i hvert fald for sent nu og desuden, så vil det tage en krig og koste en formue at skulle bygge de store bogstaver. Men måske man kunne photoshoppe sig fra det?
Mads laver en hurtig skitse og vender ideen med redaktørene, som giver ham grønt lys.

Thunderbirds are go.

Jeg har den holdning, at fotografer skal kobles på et projekt hurtigst muligt og det er noget Mads er god til.

Vi diskuterer projektet grundigt igennem. Kunne det lade sig gøre og vil slutresultatet fremstå trovædigt? Hvad med kameravinklen. Kan den genskabes? Hvilken type bogstaver skal vi bruge og hvor finder vi dem?

Med en stram deadline hængende over hovedet, kan vi overhovedet nå det? Hvordan skal bogstaverne placeres og vil navnene overhovedet passe ind? Kan vi få skiltene til at virke gennemsigte?

Burde de hænge fra snorene når vi fotograferer dem? Ville det være bedre at skrive bogstaverne i photoshop og så bearbejde dem dér indtil de ligner rigtige bogstaver?

Jeg havde for nyligt lavet et mindre photoshop arbejde for Where2Go af en vej på Frederiksberg i København. Et foto der består af ca. 60 fotos der er stitched (sammensat) og det at photoshoppe billeder er noget jeg har gjort tidligere.

Todays show is sponsered by the letters IRL

Vi beslutter os for at så meget som muligt skal være elementer fra virkeligheden. Projektets achilles hæl er bogstaverne som Frödin og Joof står på, så vi begynder straks at søge på nettet efter forretninger i nærheden, der har store bogstaver på lager, og mindst lige så vigtigt, de bogstaver som navnene består af.

Vi finder 17cm høje bogstaver hos Panduro Hobby. De har alle dem vi skal bruge med undtagelse af ö’et i Peters navn, men det kan vi lave ved at fifle med et almindeligt O.

Til skiltenes overskrifter finder vi mindre bogstaver hos Tiger. Brødteksten printes på overhead ‘papir’ og limes på plexiglas (dette vil senere vise sig at være et problem). Det store Where2Go skilt skæres i hånden og måler ca. 20cm i højden.
Bogstaverne ser ud af helvede til og vinklen er forkert.
Jeg begynder at skyde bogstaverne en af gangen og fra mange vinkler. Så smider jeg dem ind i photoshop og paster bogstavernen sammen. Det ligner lort. Vinklen er helt forkert og bogstaverne er utroværdigt tynde. De ville ikke kunne stå på dem. Prøver at skyde fra flere vinkler, men det fungerer bare ikke.

Frustrationen begynder at melde sig og lidt irreteret stabler jeg dem, som de ville stå på rad og række i virkeligheden og ta-daaa. Der var den. Deres vakkelvornhed virker troværdtig og vinklen er helt perfekt.
Super. Projektet er kommet over sin første store bakke.

De fleste skilte var ok, men det store ‘GO-skilt* viser sig at være et problem, fordi arkene med lim ikke går hele vejen ud til kanten.

All fotos kommer en tur forbi photoshop, hvor de bliver sorteret og får en hurtig billedbehandling. Der er ingen grund til at bruge for mange kræfter på det, før jeg ved hvad der hører til hvorhenne.
En hurtig skitse sendes tilbage til Mads, så han kan følge med i projektet. Det gør vi løbende fra nu af. OK, nu begynder det sjove.

Djævlen er i detaljerne


Begge personer frittes og en grå baggrund sættes ind bag dem.
Kør musen over billedet forneden for at se det originale billede.

Skygger i Photoshop

Skyggerne er lavet ved at tage bogstavs-layeret (drag to copy), ændre perspektivet og forvrænge til det ser ok ud, vælge området omkring dem (magic wand) og vælge en større ‘feather’.

Derefter invertes, så vi kun maler inden for bogstaverne. Laver et nyt layer og så får den en gang brush til at fylde det valgte område med farve (100% sort). Derefter bruger jeg ‘erasertool’ til at graduere overgangen af skyggen. Til sidst sætter jeg layerets gennemsigtighed til omkring 25% – 50%. Nu begynder det at se realistisk ud.

Reflektioner i Photoshop

Jeg kopierer layeret, vender det på hovedet og forvrænger det. Erasetool bruges til at lave graduering og fade reflektionen.

Skiltene i bunden sættes ind

Skiltene består af adskillige layers, så jeg kan lave perspektiv og kontrolere deres gennemsigtighed.
De deles i ‘gennemsigtig plastik-skilt baggrund’, ‘brød tekst’ og ‘overskrift’ layers.
På den måde er det meget lettere at styre alle elementerne. Layers er din ven.

Skiltene i midten sættes ind

Flere skygger lægges på og det hele begynder at virke meget realistisk.

Øverste skilte sættes ind

På et tidspunkt var Where2Go skiltet gråt med et metalic look. Men vi valgte at smide nogle glade farver på.OK. Næsten færdig…

De øverste skilte får skygger

Ta-Daaaa