Generelle Tutorials | Miklas Njor
lifebelt

Hva’ sker der? – Hjælp til WordPress, Photoshop og fotografi – # 1

Hva’ #@&€^ sker der?

WordPress, Photoshop, Webdesign, Photography Lifebelt
Knirker din WordPress og begynder man at kunne se sømmene i designet?
Driller Photoshop eller har du mistet dit foto-mojo?

Tag en dyb indånding. Onkel Miklas – kongen af WordPress, web og fotografi – hjælper dig!

Jack of all trades
Som freelancer er man nødt til at hacke et utal af ting selv. Man kan ikke bare lige ringe til X-afdelingen og få hjælp. Det gør, at man over årene akkumulerer en ufattelig stor portion viden og den viden vil jeg gerne dele ud af.

Jeg får dagligt spørgsmål om fotografi og webdesign. I stedet for at de svar kun bliver delt blandt nogle få, så tænkte jeg, at jeg vil åbne sluserne og lade jer stille spørgsmål, som jeg så svarer på her på bloggen ugen efter. Dette er første gang, så vi må lige se hvad der sker.
Hvis det drejer sig om fotografi, så må du finde dig i, at jeg bruger billederne her på sitet for at illustrere løsningen.

Go on, hit me with your best shot
Hent din lange liste over ting ved WordPress, der får dig i det røde felt. Eller er du gået død i Photoshops mange muligheder? Måske du mangler et spark i skridtet til at komme videre med dit fotografi.

Den eneste jeg beder om som tak, hvis jeg svarer på dit spørgsmål, er lidt linklove i form af et link fra dit site til mig eller måske endda en blogpost om hvor sej jeg er og hvordan jeg reddede din røv.

Beskriv problemet grundigt
Hvad er det du vil opnå?
Hvad er det du ikke forstår?
Hvad har du prøvet?
Hvad er det der ikke fungerer?
Link til website eller billeder.
Gyldig email adresse, så jeg kan kontakte dig.
Navn på plugin/theme?
Version af WordPress/Photoshop du bruger

Brug kommentarfeltet nederst til at spørge om alt ang:
WordPress
Webdesign
Photoshop
Fotografi
(Ikke kameramærke specifikke ting)

Så følger jeg op på det med blogposts om dit problem ugen efter.

Det var så lidt.

konto-prefs_250

Kør flere Skype brugere samtidigt på samme Mac

Sådan kører du flere versioner af skype på din Mac samtidig.


Problem:

Du har flere skype konti som du ønsker at benytte samtidig. Både ringe fra og modtage opkald til uden at logge ind og ud.


Løsning (kort version):

Opret en ny konto på din mac pr. ekstra skypekonto og hente Peek-O-Matic.


Værktøjer:

Systemindstillinger, Skype (flere konti), Peek-O-Matic.


Løsning (lang version):


1. Åben Systeminstillinger.

2. Vælg konti.

3. Opret en konto pr. ekstra skypekonto du vil benytte.
D.v.s. Hvis du vil bruge to konti samtidig, opretter du én ny konto. Hvis du vil bruge tre skypekonti, så opretter du to nye konti o.s.v.

4. Ang kontonavn, så er det en god idé at give den et navn så du kan se at den tilhører skypekontoen. Se billede.

4a. Navn: Skypekonto 2

4b. shortname: skypekonto2 (navn uden mellemrum)

4c. Kodeord: et kodeord der er let at huske, da du skal bruge det hver gang du logger ind. Af sikkerhedsgrunde er det ikke en god idé at lægge et brugerkonto kodeord i din nøglering.

5. Gå til Andreas Schuderers site http://www.schuderer.net/scripts.shtml og hent Peek-O-Matic. Det er det andet program fra oven. Klik på den blå pil.

5a. Det er et applescript der gør det muligt at køre programmer fra en anden brugers konto (på samme computer).

5b. Hvis du kun har én ekstra Skypekonto, så hente én version af programmet. Ellers download det antal der svarer til de ekstra skypekonti du har (Hent ved at klikke flere gange på den blå pil). Jeg har tre skypekonti, så jeg har hentet to versioner af Peek-O-Matic.

6. Flyt Peek-O-Matic fra hvor du har downloadet det til og hen i din mappe med programmer.

7. Find Skype, placerer musen over skypeikonet/logoet, trykker ned, holder musen nede og hiv Skype oven på Peek-O-Matic og slip musen.

8. Dobbeltklik på Peek-O-Matic og vælger brugeren du lige har oprettet. Klik OK.

8a. Så spørger den om du vil huske kodeord i nøgleringen eller spørge hver gang du starter skype via applescriptet. Vælg/klik “Ask on Launch”.

8b. Derefter kommer der en ny box, der forklarer dig, at fra nu af, når du dobbeltklikker Peek-O-Matic så starter Skype (i ny version) som den valgte bruger (ex skypekonto2). Klik “Quit”. Programmet slutter automatisk.

8c. Ved flere konti gentag 1-8 men med en ny version af Peek-O-Matic og nye bruger konti på mac’en. Hvis du kommer til at smide andre programmer oven i Peek-O-Matic så kan du altid starte forfra igen.


Sådan starter du alle konti.

9. Første starter du Skype som du normalt ville gøre, enten ved at vælge den fra dock’en eller hvordan du nu plejer. Det er vigtigt at du starter den “originale” version først, for når først de andre versioner af skype kører, kan du ikke starte den “originale” skype.

10. Når den “originale” Skype kører og du er logget ind, dobbeltklikker du på Peek-O-Matic i din program mappe. Den spørger dig efter kodeord på brugerkontoen (på den brugerkonto du oprettede på computeren. Ikke dit skypebrugernavn).

Skriv brugerkontoens kodeord og skypevinduet åbner og beder dig om at skrive Skype brugernavn og kodeord. Så skulle du gerne være igang.

Hvis du har flere end én ekstra Skypekonto, så klikker du bare på de andre Peek-O-Matic du har oprettet.


Ekstras:


Hvis du har svært ved at holde styr på hvilken Peek-O-Matic der er hvem, så kan du bytte ikonet på Peek-O-Matic ud med et Skype ikon du selv laver i photoshop. Klik en gang på Skype i programmappen og tryk “Æble (cmd) + I” (samtidig). Et info vindue åbnes.

Klik en gang på Peek-O-Matic i programmappen. Tryk “Æble (cmd) + I” (samtidig). Et info vindue åbnes.

Klik på Skype ikonet øverst oppe og tryk “Æble (cmd) + C” (samtidig). Klik dernæst på Peek-O-Matic ikonet øverst oppe og tryk “Æble (cmd) + V” (samtidig).

Du kan også lave dine egne iconer i Photoshop. Jeg har mine Peek-O-Matic applescripts i dock’en.